Interview met Jeffrey van Opzeeland

Echte kenners weten dat één van de betere yogastudio’s in Hilversum te vinden is, op de Werf.  Eigenaar Jeffrey van Opzeeland en zijn toenmalige partner Evalien runden een succesvol mobiel yogacentrum toen ze een vriendin bezochten die in schrijfretraite zat op de zolder van de oude ambulanceloods. Omdat ze er weg ging bracht ze het stel met alle liefde in contact met de verhuurder.

Jeffrey en Evalien waren direct gegrepen door de vibe op de Werf. “Het hele terrein, het geeft je een on-Nederlands gevoel, alsof je op de NDSM-werf bent, of in Berlijn. En het pand zelf is ook uniek. Het voelt er beschut en rustig  en toch zijn er die mooie grote raampartijen. Er is gewoon heel veel sfeer; je kan hier echt opladen. Het geeft je kracht”. Daarbij sprak het Jeffrey zeker ook aan dat het pand een oude ambulanceloods was, op het terrein van een oude pleisterfabriek: “Ik kom uit een familie van mensen die zorgen, mijn vader als yoga-leraar en mijn moeder als psycholoog. En zelf heb ik jarenlang bij GGZ’s gewerkt”.

Voor Jeffrey is de werf zo’n plek waar serieus gewerkt kan worden aan de groei van Yogi Heroes,en aan de uitrol van zijn visie. “Al vanaf het eerste moment dat we er zaten hebben we de mogelijkheden van de werf goed gebruikt. We hebben er een groot Feelgood Festival gehouden, met een wellnessplein. Die festivals willen we meer doen, maar ook denk ik aan workshops, retreats, ga zo maar door. Plannen zat”.

Dat optimisme van Jeffrey geldt zeker ook voor de Werf, die volgens hem de “hotspot van het Gooi” gaat worden. “Als we de juiste mensen aantrekken kunnen we hier hele gave dingen laten gebeuren. Mensen die vol in het leven staan en niet alleen voor de poen gaan”.