Werf35 is dé creatieve broedplaats van Hilversum

Een hotspot voor bedrijven van klein tot middelgroot, in een historische inspirerende omgeving. Een open omgeving waarin bedrijven en hun mensen elkaar kunnen ontmoeten om kennis te delen, zaken te doen en plezier te maken. Met lezingen, borrels, netwerk-avonden en evenementen. Een unieke plek in het Gooi die makkelijk bereikbaar is met auto en openbaar vervoer.

De geschiedenis van Werf35

Eind 19e eeuw was Hilversum nog een dorp, maar met de komst van de eerste spoorweg kwamen de eerste fabrieken. Werf35 was de eerste plek waar in 1916 een fabriek kwam te staan, de pleisterfabriek van de Koninklijke Farmaceutische Handelsvereeniging. Dit pand staat er nog. In 1927 werd het terrein overgenomen door de gemeente Hilversum die het als gemeentewerf in gebruik nam.  Hier onderhield men wagens en materieel. In 2012 werd het terrein overgenomen door Medianest B.V. en werd het een culturele broedplaats.

 

Werf35 nu

Tegenwoordig is Werf35 in eigendom van Medianest B.V. een onderneming van Peter Driessen en Bennie Eeftink. Met de werf wil men betaalbare bedrijfsruimte aanbieden op een zo een duurzame en circulair mogelijke wijze. Zo gebruikt men het circulaire Respace-concept om hergebruik van de Stookplaats, één van de panden op het terrein, mogelijk te maken.

Team

Peter Driessen
Helen van den Hof
Bennie Eeftink
Vanessa Daverveld