Herontwikkeling Werf35, Hilversum

Werf35 is een prachtig stukje industrieel erfgoed in Hilversum en ligt aan het spoor nabij de Mussenstraat. De tand des tijds is hier en daar zichtbaar, maar daardoor is het gebied ook erg authentiek. De laatste jaren is het gebied uitgegroeid tot dé creatieve broedplaats van Hilversum. Het is een hotspot voor bedrijven van klein tot middelgroot, in een historische inspirerende omgeving. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten om kennis te delen, zaken te doen en plezier te maken.

De Werf is altijd in beweging en dus is er de laatste tijd nagedacht over de volgende stap in de ontwikkeling van het gebied. Hiervoor heeft ontwikkelaar COUP in afstemming met de gemeente Hilversum plannen gemaakt. Deze plannen zetten in op ontwikkeling van het nu braakliggende voorterrein en zijn gemaakt met oog voor de bestaande gebouwen en omliggende gebieden.

“Het wordt een unieke kleinschalige gebiedsontwikkeling helemaal in lijn met de kernkwaliteiten van Werf35. Het erfgoed en de eigenzinnige Hilversummer staan in ons plan echt centraal.”
Gijs Schuurhuis, partner COUP (ontwikkelaar Werf35)

Hoewel de nieuwe gebouwen op Werf35 nog ontworpen moeten worden slaan ze in hun verschijningsvorm een brug tussen oud en nieuw. Het wordt stoere architectuur die aansluit bij de industriële vibe van het gebied. De auto’s verdwijnen uiteindelijk onder de grond uit het zicht en bijna 2/3 deel van de gebouwen wordt ingevuld met creatieve bedrijvigheid. Werf35 blijft daarmee een gebied waar nu & straks hoofdzakelijk gewerkt wordt, rondom een centraal plein met ruimte voor startups, scale-ups en grown-ups. Dus voor groot of klein, op Werf35 staat creativiteit centraal. Naast het werken wordt straks ook gewoond op Werf35. Hiertoe worden woningen gerealiseerd in de middenhuur. Voor starters wordt ingezet op een collectieve woonvorm (co-living).

Meer weten?
Aanmelden via elza@coup-group.com