Barentsz

Wij zijn gefascineerd door de robuuste eigenzinnigheid van de Scandinavische bouwstijl. Houtskeletbouw-huizen met een natuurlijke uitstraling, perfect geïsoleerd en met een maximum aan wooncomfort. Een Barentsz-huis.

De Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550) had ook een fascinatie voor het hoge noorden. De zeevaarder ging in 1596 op expeditie naar de Noordelijke Doorvaart, verkende de kusten van Nova Zembla en ontdekte Berenberg en Spitsbergen. Het schip van Barentsz kwam tien maanden lang in het ijs bij Nova Zembla vast te zitten. De bemanning bouwde met het hout van het zeilschip, plus boomstammen van het eiland, het Behouden Huys. Hier woonden zij tot er weer gevaren kon worden. Het hout werd hergebruikt voor een sloep, waarmee de terugreis naar Nederland werd ingezet.

De passie voor bouwen met hout is ook onze drijfveer. Die ‘look en feel’ van huizen in Scandinavië geeft ons de inspiratie voor opmerkelijke eigenwijze-eigentijdse Barentsz Ontdekkingshuizen.

Wij beseffen ook dat het een mooie, maar spannende ontdekkingsreis is om zelf een robuust, houten huis te ontwerpen en te laten bouwen. Onze ervaren crew zet met plezier iedere stap met je mee, op weg naar je droomhuis.