Chiropractie de werf

Chiropractor Stijn Nuyttens bezocht een Zomerfestival op De Werf, toen hij gegrepen werd door het terrein. “Die sfeer, met die oude gebouwen, je voelt echt de ziel in de muren zitten, en toen ik hoorde dat het een oude pleisterfabriek was en er in de behandelruimtes vroeger ambulances stonden, ging ik om”.

Vrijwel meteen daarna kwam hij in contact met Peter Driessen om te kijken wat de mogelijkheden waren om zich er te vestigen. Het resultaat mag er zijn: in twee jaar staat er een zeer succesvolle chiropractie-praktijk met wachtlijsten.

Stijn is ongelooflijk trots en dankbaar dat hij nu zo’n mooie praktijk heeft. “Je waant je net als op het Westergasterrein in een kosmopolitische setting, voelt de hele wereld om je heen bruisen. Maar hier is het veilig; is er rust; kan je inspiratie opdoen en even opladen”.

Het inrichten van de praktijk zelf had nog wel wat voeten in de aarde. Er moest gekeken worden naar de juiste indeling van de ruimte én Stijn had de behoefte het persoonlijk te maken. “Het moest heel leefbaar en warm zijn. Zodoende hebben heel veel vrienden geholpen om meubels en kunst te maken, te schilderen, te zorgen dat het allemaal klopte. Maar ook mensen op de werf, zoals Rob de smid, hielpen mee. Uiteindelijk was het heel veel werk, maar ook wel heel gezellig. En toen, samen met Ellen als assistente was de praktijk klaar om te draaien”.

Het contact met Peter en Helen van de werf is goed. “Met zo’n oud gebouw is er altijd wel wat, ik vind dat je daar niet over moet gaan zitten zeuren, maar als er iets is reageert Helen altijd snel. En we hebben natuurlijk Koen, een hele fijne klusjesman, op het terrein, die altijd wel goede oplossingen bedenkt”.

Met alle veranderingen de komende tijd hoopt Stijn wel dat de verbinding tussen de mensen op het terrein blijft, én dat men blijft inzetten op duurzaamheid. “Een paar bomen extra zou best fijn zijn, en wat laadpalen op de parkeerplaatsen zie ik ook wel zitten”.